Opgespoten bitterkoekjes met chocolade

De ouderwetse koekjes die mijn oma vroeger altijd kocht op hoogtij dagen. Goede herinneringen aan dus.

Ingrediënten:

Pak bitterkoekjes

125 gr. chocolade (limoen/aardbei of welk smaakje je maar wil)

125 gr. boter crème mix van Funcakes

125 gr. ongezouten roomboter

125 ml (lauwwarm) water

Sprinkles

Bereiding:

Maak de boter crème volgens aanwijzing op de verpakking met de roomboter en het water.

Doe de boter crème in een spuitzak met een groot rond spuitmondje. Spuit op elk bitterkoekje een mooie toef. Zet dit een uurtje in de koelkast om goed hard te worden.

Smelt de chocolade (au bain-marie of in een chocolade smelter)

Dip de boter crème in de chocolade en bestrooi deze direct met sprinkles. De chocolade wordt snel hard i.v.m. de kou in de boter crème.

Haal de koekjes een uur voor serveren uit de koelkast zodat de boter crème een beetje zacht wordt.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading