Er staan al meer fudge recepten op deze blog, maar op verzoek van de jongste nog een erbij. Deze wordt op een net iets andere manier gemaakt, met twee kleurtjes.
Mocht je nou geen 2 kleuren willen, gebruik dan 500 gr pure chocolade en gebruik dan het hele blik gecondenseerde melk in één keer.
Ingrediënten:
375 gr. pure chocolade
125 gr. Witte chocolade
1 blik gecondenseerde melk
1 sinaasappel (ik gebruik een handsinaasappel omdat ik die vaak wel in huis heb)
Oranje kleurstof
Bereiding:
Weeg de chocolade in 2 aparte kommen af en zet ze klaar.
Zet een met folie, of bakpapier, beklede platte bak klaar.
Weeg 300 gr. gecondenseerde melk af in een pan. Rasp hier de schil van de sinaasappel boven. Snij de sinaasappel door en pers de helft uit en doe dit ook bij de gecondenseerde melk.
Verwarm dit, voortdurend roerend, op tot het zachtjes begint te borrelen. Giet dit over de pure chocolade en roer dit goed door, tot alle chocolade is gesmolten.
Stort de fudge nu in de klaargezette, en met folie beklede bak. Zet dit even ion de koelkast zodat het vast hard kan worden.
Nu doe je de rest van de gecondenseerde melk in de pan met een paar druppels oranje kleurstof. Verwarm dit ook al roerend op. Schenk dit over de witte chocolade en roer door tot de chocolade gesmolten is.
Stort dit over de sinaasappel fudge en smeer goed uit.
Hard laten worden in de koelkast. Liefst een nachtje laten staan. En dan kan je hem in stukjes snijden.
Eet smakelijk.