Gerecht voor 4-6 personen.
Ingrediënten:
1 kilo ontbeende varkensschouder (procureur)
2 tbs olijfolie
2 rode paprika
2 (grote) witte uien
400 gram tomatenblokjes (1 blik)
320 ml barbecuesaus
4 tenen knoflook
2 tsp cayennepeper
2 takjes rozemarijn (ik gebruik ook wel gedroogde rozemarijn)
Peper en zout
Extra nodig:
Braadpan of ovenschaal met deksel, die in de oven kan.
Keukentouw
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 140°C (hete lucht).
Snij de paprika’s in reepjes, de uien in ringen en pers de knoflook. Mix dit samen met de tomatenblokjes, barbecuesaus, cayennepeper, rozemarijn (fijn gesneden heeft mijn voorkeur) en de komijn in een kom en zet dit even apart.
Bindt de varkensschouder op met keukentouw. Strooi peper en zout over het vlees en wrijf het in. Verhit de olie in de braadpan en bak de varkensschouder hier rondom in aan zodat hij mooi bruin wordt.
Doe de saus bij het vlees in de pan en breng dit aan de kook. Schep de saus over het vlees zodat dit goed bedekt wordt.
Als je vlees in een pan zonder deksel hebt gebraden doe je alles over in een ovenschaal.
Dek het vlees af met bakpapier (doe je dit niet, wordt het vlees een stuk droger) en doe de deksel op de pan/ovenschaal en zet hem in de oven.
Laat het vlees 3,5 uur in de oven staan tot het bijna uiteen valt.
Haal het vlees uit de oven, verwijder het keukentouw en pluk het vlees met 2 vorken (of met je handen) uit elkaar.
Heerlijk om te serveren met een koolsalade, zure room, tortilla’s of broodjes.
Eet smakelijk