Deze kip is heerlijk met rijst en sajoerboontjes of met Atjar Tjampoer. Deze gerechten staan bij de bijgerechten.
Gerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
600 gr kippendijfilet
Zout en peper
Olijfolie om in te bakken
3 stengels bosui
Sesamzaadjes
Ingrediënten voor de saus:
200 ml water
1 (kippen)bouillonblokje verkruimeld
1 tsp gerookte paprikapoeder
1 tsp sesamolie
3 tbs honing
2 teentjes knoflook
1 tbs mosterd (ik gebruik franse mosterd)
1 tbs sojasaus
Bereiding:
Snij de kippendijen in blokjes en wrijf deze in met zout en peper.
Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer dit zo goed mogelijk door elkaar, zodat er een sausje ontstaat.
Bak de kippendijen in een pan (liefst een pan die onder de grill kan) even aan in de olijfolie. Dit hoeft zeker nog niet gaar te zijn.
Giet het sausje over de kip en laat dit, op hoog vuur, lekker doorkoken tot de saus bijna weg is, maar nog wel lekker aan de kip hangt. Controleer even of je kip echt gaar is.
Zet nu de pan nog even onder een hete gril zodat de honing karamelliseert. Dit hoeft niet, bij haast laat ik dit ook vaak achterwege.
Snij ondertussen de bosui in kleine ringetjes.
Strooi de bosui en de sesamzaadjes over de kip net voor het serveren.
Eet smakelijk.