Een gezonde en snelle hap. Je kan zoveel groente erin gooien als je wil. Kijk ook in de koelkast welke groenten je nog hebt, want eigenlijk alles past.
Gerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
200 gr. Tofu
100 gr. Peulen
100 gr. Taugé
50 gr. gedroogde Shii-take
1 rode Paprika
1 Winterpeen
1 Sjalot
2 teentjes knoflook
2 cm. Gember
3 tbsp Oestersaus
1 tbsp Sesamolie
Zonnebloemolie om in te bakken
Bereiding:
24 uur van te voren:
Begin met het weken van de shii-take. Ik laat ze 24 uur weken, maar er zijn vast ook shii-take die minder lang hoeven.
Laat de tofu goed uitlekken door er een zwaar gewicht op te leggen. Laat dit een kwartier staan.
Snij de tofu daarna in dunne plakken, evt nog in kleinere stukken.
Snij de winterwortel in plakjes en in kwarten. Snij de paprika in blokjes. Snij de sjalotten grof. Hak de knoflook en rasp de gember.
Haal evt. de peulen af en was de taugé indien nodig.
Zet nu een pan meteen laag olie op hoog vuur. Frituur hierin de tofu mooi goud bruin. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.
Kook water en blancheer daar de winterwortel, paprika en peulen voor 2 minuten. Voeg de taugé toe en blancheer nog 30 seconden.
Giet de groenten af en spoel ze direct koud.
Haal de meeste oli uit de pan en bak nu de knoflook, sjalot en de gember even snel aan tot het lekker gaat geuren. Voeg nu alle groenten toe, samen met de tofu en de shii-take.
Voeg ook de sesamolie en de oestersaus toe en roerbak alles samen.
Serveer met rijst.
Eet smakelijk.