Witlof met kaas en walnoten

Een simpel en eenvoudig, edoch lekker bijgerecht. Samen met gebakken aardappeltjes een volwaardige vegetarische maaltijd. Maar als bijgerecht bij een wat uitgebreidere maaltijd (kerst, pasen) ook heerlijk.

Gerecht voor 3 personen.

Ingrediënten:

4 stronken witlof

klontje boter

75 ml kookroom

75 gr geraspte oude kaas

walnoten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180° C (hetelucht).

Snij de witlof in reepjes en verwijder de harde bittere stukjes.

Verwarm een pan en laat de boter erin smelten. Bak de witlof hierin bruin.

Doe de witlof in een ingevette ovenschaal. Giet de kookroom erover heen. Verdeel de kaas en de walnoten erover.

Zet in de oven en laat hem daar 10 minuten staan tot de kaas mooi gesmolten is. Je kan er nu eventueel peper overheen draaien, maar dat hoeft niet.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading