Vis en curry is niet alleen een lekkere combinatie, maar in dit geval ook een zeer snelle combinatie. Klaar voor je het weet.
Gerecht voor 4 personen.
Ingrediƫnten:
500 gr. Kabeljauwfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
1 tsp sambal
1 1/2 tsp gemberpoeder
1 1/2 tsp korianderpoeder
1 1/2 tsp kurkuma
2 1/2 tsp kerriepoeder
1 tbsp tomatenpuree
3 tbsp sweet mango chutney
200 ml kokosmelk
200 gr. sperziebonen
Bereiding:
Dep de vis goed droog en snij in, niet te kleine, blokken en zet opzij.
Haal de bonen af en kook deze 8 minuten in heet water. Giet af en spoel ze koud. Zet opzij.
Schil de uien en de knoflook en maal deze samen net de sambal fijn in de keukenmachine.
Zet een pan op het vuur en laat deze heet worden. Doe (zonnebloem)olie in de pan en fruit hier de uien, knoflook en sambal even kort in aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee. Zo verdwijnt de zure smaak van de tomaat.
Voeg alle kruidenpoeders toe en bak even mee zodat de geuren loskomen.
Voeg nu de mango chutney en de kokosmelk toe en laat dit warm worden. Zodra het kookt voeg je de vis en de boontjes toe. Goed door roeren en met de deksel op de pan alles warm laten worden. Dit duurt een minuut of 8 Ć 10.
Let op of er genoeg vocht in de pan blijft zitten, anders kan je heet water toevoegen.
Serveren met rijst en naanbrood.
Eet smakelijk.