Yoghurt pudding met sinaasappel curd

Deze pudding heb ik deze keer gemaakt met sinaasappel curd, maar je kan er ook gewoon kant en klare lemon curd (of zelfgemaakte) voor gebruiken.

Fris en fruitige pudding

Gerechten voor 8 personen.

Ingrediƫnten:

500 gr. Griekse yoghurt

1 zakje vanillesuiker

20 gr. suiker

250 gr. sinaasappel curd (recept staat elders op deze site)

200 ml. slagroom

sap van een 1/2 citroen

5 blaadjes gelatine

enkele lepels Grand Manier

Bereiding:

Week de gelatine minimaal 5 minuten in ruim water.

Doe de suiker, vanillesuiker, Griekse yoghurt en 125 gr. van de sinaasappel curd in een kom en roer dit goed door elkaar.

Klop de slagroom stijf in een andere kom.

Doe de sap van de halve citroen in een pannetje en breng dit aan de kook. Zodra het kookt haal je de pan van het vuur en los je de uitgeknepen gelatine hierin op.

Giet de sap bij het yoghurtmengsel en roer dit goed door.

Spatel nu de slagroom in 2 delen voorzichtig door het yoghurt mengsel.

Spoel je puddingvorm om met koud water en giet de pudding in de vorm.

Laat dit in de koelkast opstijven. Minimaal 3 uur.

Stort de pudding op een bord. Roer de overgebleven sinaasappel curd los met enkele lepels Grand Manier en lepel dit over de pudding.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading