Als je net als ik, gek bent van Lemon curd, dan moet je dit ook een keer proberen. Het zuur/zoete van lemon curd is hier minder. Maar als variatie zeker de moeite waard.
Ingrediƫnten:
2 Ć 3 sinaasappelen
175 gr. suiker
125 gr. ongezouten roomboter
2 eieren (maat M)
Bereiding:
Rasp 2 sinaasappelen boven een pan met dikke bodem. Voeg hierbij de suiker en de roomboter.
Pers de sinaasappelen uit tot je 100 ml sap hebt. Doe dit in de pan erbij.
Doe de 2 eieren in een kom en klop deze even op.
Zet de pan met inhoud op het vuur en verwarm dit tot de boter is gesmolten en de suiker opgenomen is.
Giet de sinaasappelsap nu heel rustig bij de eieren, terwijl je goed blijft roeren. Op deze manier garen de eieren ligt zonder dat ze bakken.
Schenk alles nu terug in de pan en zet dit op laag vuur. Blijven roeren! Terwijl alles nu langzaam indikt. Dit duurt echt wel een poosje.
Zet je het vuur te hoog dan wordt de curd korrelig, dus kijk uit.
Nu kan je, evt., de rasp uit de curd zeven. Zelf vind ik het wel grappig van die kleine puntjes in de curd, dus ik doe dit niet.
Deze sinaasappel curd kan je gebruiken bij de yoghurtpudding.
Eet smakelijk