Een pittige curry met een vleugje pindakaas. Verrassend en lekker.
Gerecht voor 5 personen.
Ingrediƫnten:
2 rode uien
4 teentjes knoflook
stuk verse gember
2 Ć 3 tomaten
1 tsp korianderpoeder
1 tsp komijnpoeder
1/2 tsp kurkuma
1/2 tsp chilipoeder
1/2 tsp chili vlokken
1 tsp zout
1 tsp bruine suiker
600 gr. zoete aardappelen
400 ml kokosmelk
1 blik gepelde tomatenblokjes
1 groentebouillonblokje
1/2 liter water
125 gr pindakaas
200 gr. gewassen spinazie
1 limoen
Bereiding:
Pel de uien, knoflook en gember. Maal dit fijn in een keukenmachine en zet opzij.
Snij de tomaten in blokjes en zet opzij.
Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes van 2 bij 2 cm.
Verwarm een pan op het vuur en doe er een beetje olie in. Bak het uienmengsel hierin tot de uien zacht en glazig zijn.
Voeg nu de koriander, komijn, kurkuma, chilipoeder en chili vlokken toe en bak deze heel kort mee tot ze gaan geuren.
Voeg nu de gesneden tomaten samen met de bruine suiker en het zout toe en bak deze mee tot ze uit elkaar vallen en er een soort pasta ontstaat.
Voeg nu de gepelde tomatenblokjes, kokosmelk, groentebouillonblokje, het water, pindakaas en de zoete aardappelblokjes toe en breng dit aan de kook.
Als je de ecostoof gebruikt, voeg dan maar een klein beetje water toe.
Zet het vuur laag en laat dit zachtjes pruttelen voor 15 minuten met de deksel half op de pan.
Voeg nu de spinazie toen en laat dit nog 5 minuten mee pruttelen.
Zet het vuur uit en pers de limoen uit boven de pan. Roer door en gelijk serveren.
Serveren met rijst en evt. naanbrood.
Eet smakelijk.