Er ontbrak nog steeds een linzengerecht op deze site. Maar gelukkig komt hij er dan eindelijk ook op.
Gerecht voor 3 personen
Ingredienten:
1 1/2 cups rode linzen
1 blik kokosmelk (neem de vette)
1 blik tomatenblokjes
1 ui
3 teentjes knoflook
stukje verse gember
1/2 tsp komijnpoeder
1/2 tsp korianderpoeder
1/2 tsp kurkuma poeder
1 tsp garam masala kruiden
1 tsp curry poeder
zout
1/2 liter groente bouillon
200 gr verse spinazie
Bereiding:
Snipper de ui, hak de knoflook fijn en rasp de gember.
Verwarm een braad/soep pan en voeg olie toe.
Doe de ui, knoflook en gember in de pan en bak dit op rustig vuur tot de uien glazig zien.
Voeg alle kruiden toe en bak deze even snel mee.
Voeg nu de tomaten, 3/4 van de kokosmelk, de bouillon en de afgespoelde rode linzen toe en breng dit aan de kook.
Zet zodra het goed kookt het vuur omlaag en laat het een ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe door en kijk wanneer je linzen gaar zijn. Voeg evt extra bouillon of de extra kokosmelk toe.
Als de linzen gaar zijn voeg je de spinazie toe en die laat je nog even garen/slinken.
Serveer met Naanbrood of met rijst. Of met allebei.
Eet smakelijk.