Dit is een zeer goed gevulde maaltijdsoep. Je kan in de soep ook nog wat rijst doen, maar het hoeft zeer zeker niet. Gewoon met brood is hij ook heerlijk.
Gerecht voor 5 personen.
Ingrediënten:
Chorizo
ui
4 tenen knoflook
1 jalapēno
2 tbsp tomatenpuree
1 1/2 tsp gerookte paprikapoeder
1/2 tsp cayennepeperpoeder
1/2 tsp knoflookpoeder
1/2 tsp uienpoeder
2 stengels bleekselderij
3 paprika’s
1 blik tomatenblokjes
750 ml kippenbouillon
2 laurierblaadjes
2 tsp ge(vries)droogde tijm
300 gr grote garnalen
Bereiding:
Pel de ui en de knoflook en snij de jalapēno klein. Maal dit samen met de tomatenpuree in een keukenmachine tot een pasta, of stamp het in een vijzel fijn. Voeg evt. een klein scheutje water toe.
Verhit een soeppan op het vuur, voeg een beetje olie toe en bak de pasta een paar minuutjes. Snij ondertussen de chorizo in stukjes en bak deze mee. Voeg gelijk met de chorizo ook de paprika-, cayennepeper-, uien- en knoflookpoeder toe.
Snij de bleekselderij en de paprika in blokjes en voeg deze toe. Laat ze even en minuutje meebakken, ze hoeven niet zacht te worden.
Voeg de tomatenblokjes, de bouillon, de laurierblaadjes en de tijm toe en laat dit minimaal 15 minuten pruttelen.
Nu kun je evt. de rijst koken als je die erbij wilt serveren.
Na 15 minuten voeg je de garnalen toe. De garnalen zijn binnen een paar minuten gekookt, dus let op.
Serveer met wat blaadjes selderij (die soms bij de selderijstengels zitten).
Schep eerst de rijst in de kom en daarna de soep erover heen. Of serveer gewoon als soep met brood.
Eet smakelijk.