Weer een gerecht waar 2 culturen elkaar treffen. Thais, maar gemaakt met Italiaanse pasta (tagliatelle of linguine). Een snel gerecht wat binnen 20 minuten op tafel staat.
Het lijkt erg op de Pad Thai die ook hier op de site staat, maar net even anders is. Wel kan je, net als bij de Pad Thai variƫren met de groentes.
Gerecht voor 3 personen.
Ingrediƫnten:
150 gr ongekookte tagliatelle of linguine (die is er niet glutenvrij)
250 gr (grot) champignons
1 courgette
3 tenen knoflook
2 eieren
1/2 tsp chilivlokken
2 tbs bruine suiker
1/3 cup sojasaus
1 1/2 tbs sriracha saus
ongeveer 3 cm verse gember
Sesamolie
Zonnebloemolie
3 stengels lente-ui
pinda’s
Bereiding:
Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking, giet af en spoel even licht af. Zet opzij.
Snij de courgette, in de lengte, in vieren en daarna in stukjes. Snij de (grot) champignons in vieren. Of als ze heel groot zijn in stukjes. Pel de knoflook en hak deze fijn. Zet even opzij.
Snij de lente-ui in smalle ringetjes en zet opzij. Dit is ter garnering.
Klop 2 eieren lichtjes los met de chilivlokken.
Meng de suiker, soja saus, sriracha en de gember samen in een bakje.
Verhit een pan op het vuur en giet hier een klein beetje zonnebloem olie in.
Roerbak hier heel snel het ei even in en giet het ei terug in het bakje. Zet even opzij.
Giet nu een beetje sesamolie in de pan en bak hier de knoflook, courgette en (grot) champignons in aan. Laat ze even lekker doorbakken.
Zet het vuur iets zachter en voeg nu de tagliatelle, het ei en de saus toe. Meng dit alles goed door elkaar en zorg dat alles bedekt wordt met de saus.
Nu ben je klaar en hoef je alleen de lente-ui erover te strooien.
Serveer met de pinda’s ernaast.
Eet smakelijk.