Dit is een snelle en pittige soep. Goed voor op warme dagen. De pit kan je aanpassen door er evt. minder schriracha saus in te doen.
Gerecht voor 4 personen. Ik serveer het met brood, maar met rijst kan ook.
Ingrediënten:
1 liter water
2 kippenbouillonblokjes
1 bakje shiitakes
1 blikje bamboe scheuten
2 teentjes knoflook
stuk gember
1 tbsp balsamicoazijn
1 tbsp schriracha saus
3 tbsp rijstazijn
3 tbsp soja saus
2 tsp bruine suiker (of palmsuiker)
250 gr. tofu
2 tbsp maïzena (met een klein beetje water)
2 eieren
2 tsp sesamolie
1 tsp (witte) peper
lente ui
Bereiding:
Laat eerst het water uit de tofu lekken door hem onder druk een kwartiertje opzij te zetten.
Doe het water, bouillon blokjes, champignons, bamboe scheuten, geraspte knoflook en gember, balsamico- en rijstazijn, soja saus en de suiker in een pan en breng dit aan de kook.
Snij de Tofu in repen en zodra de soep kookt voeg je de tofu toe.
Laat dit 5 minuten op zacht vuur pruttelen.
Mix de maïzena met wat water en voeg dit toe aan de soep. Zet het vuur weer wat harder en laat dit een paar minuten indikken. Zet het vuur hierna weer zacht.
Klop de eieren los in een bakje en voeg dit, al roerend, in een klein straaltje, toe aan de soep.
Voeg de sesamolie en de (witte) peper toe en zet het vuur uit.
Snij een paar stengels lente ui en voeg deze ook toe aan de soep.
En nu is het klaar om te serveren.
Eet smakelijk.