Gnocchi Carbonara

Een zeer snel gerecht voor 4 personen.

Ik gebruik zelf glutenvrije kant en klare gnocchi, maar je kan uiteraard ook zelf je eigen gnocchi maken.

Ingrediƫnten:

500 gr (ongekookte) gnocchi

1 dubbel pakje spekblokjes

2 kippendijfilets

2 knoflooktenen

500 gr champignons

250 ml kookroom of slagroom

125 ml (kippen)bouillon

Parmezaanse kaas

Italiaanse kruiden

Peper

Bereiding:

Snij de kippendijen in kleine blokjes, snij de champignons klein, niet te klein, grof mag. Hak de knoflook en rasp alvast de kaas.

Verhit een pan op het vuur en bak hier de spekblokjes in uit. Zorg dat er ook wat vet vrij komt. Haal de spekblokjes uit de pan, maar zorg dat er wat vet achterblijft in de pan.

Bak de kippendijen aan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak deze even mee. Voeg nu de champignons toe en bak ook deze even mee.

Voeg nu de gnocchi, spekblokjes, bouillon, de room en de Parmezaanse kaas toe en breng dit aan de kook. Als het kookt zet je het vuur lager en laat dit een minuut of 5 sudderen. De saus zou nu wat ingekookt en dikker moeten zijn.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading