En lekkere frisse salade die lauwwarm is door de kip en de satésaus.
Gerecht voor 3 personen.
Ingrediënten:
Kip:
1 kipfilet
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 tbs rijstazijn
1 tbs vissaus
Sap van ½ limoen
Paar takjes koriander
Witte peper
Salade:
1 komkommer
1 paprika
1 grote winterpeen
1 rode ui
Romaine sla
1 tbs rijstazijn
1 tbs sesamolie
Peper en zout
Saté saus:
4 tbs pindakaas
2 sojasaus
1 tsp chilisaus
Scheutje water
Ter garnering:
Extra korianderblaadjes
Pinda’s
Bereiding:
Van tevoren:
Kook de kipfilet in een beetje bouillon gaar, en laat deze afkoelen.
Bereiding:
Was de sla en snij, of pluk, deze in stukjes. Snij de wortel en komkommer en de paprika in dunne reepjes. Snij de ui in halve ringen. Meng dit alles in een kom en zet opzij.
Meng 1 tbs rijstzijn met de sesamolie en evt. wat peper en zout samen en zet dit ook opzij.
Pluk de kip in stukjes. Pers de knoflook en hak de rode peper fijn.
Meng 1 tsp rijstazijn, vissaus en het limoensap samen met de fijngehakte koriander en een klein beetje witte peper.
Verwarm een pan op het vuur. Voeg een scheutje zonnebloemolie toe en bak hier de knoflook en de rode peper even snel aan. Voeg de kip toe en verwarm dit even goed door. Voeg daarna de saus toe en laat dit 5 minuten even op zacht vuur staan.
Ondertussen meng je de pindakaas, sojasaus en de chilisaus in een pan en verwarm dit op het vuur. Begin met weinig water en voeg toe zoveel je nodig hebt om de satésaus niet te dik te maken.
Meng nu de (apart gezette) dressing door de sla. Schep hier de kip op en de satésaus. Garneer met wat extra korianderblaadjes en pinda’s.
Serveer direct voor de salade koud wordt. Hals warm is hij het lekkerst.
Eet smakelijk.