Blackend vis taco’s

Mijn eigen persoonlijke favoriet van dit moment. Lekker pittig dus wees zuinig met de viskruiden, maar ook weer niet te zuinig want een beetje pit en hitte is wel gewenst.

Voor 5 personen:

Ingrediënten:

Spicemix:

1 tbs Cayennepeper

1 tbs zwarte peper

1 tbs gerookte paprikapoeder

1 tbs knoflookpoeder

1 tbs uienpoeder

1 tbs zout

1 1/2 tsp gedroogde tijm

1 1/2 tsp gedroogde oregano

Sriracha Aïoli:

3/4 cup mayonaise

1-2 tbs Sriracha saus

1/2 limoen uitgeperst

snufje zout

Mango Salsa:

1 rijpe mango

1 tomaat

1 rode ui

1 tbs honing

1tbs olijfolie

1 tbs limoensap (vers)

1 groene jalapeno

Overig:

540 gr (4 á 5 filets) Tilapia of pangasius filet (goed drooggewreven)

1-3 tbs olijfolie om de vis in te bakken

tri colore sla

10 wraps

Bereidingswijze:

Voor de spicemix:

Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom. Goed mengen.

De Sriracha aïoli:

Roer de mayonaise, de Sriracha en het limoensap door elkaar. Voeg een snufje zout toe en zet dit afgedekt in de koelkast.

De mangosalsa:

Snij alles in kleine blokjes en meng. Maak een dressing van de honing, limoensap en voeg deze toe. Zet ook afgedekt in de koelkast.

De vis:

Wrijf de vis aan beide kanten in met de spicemix.

Je hebt niet de hele spicemix nodig. Hoeveel je gebruikt is afhankelijk van de pit die je wil. Ik gebruik de helft tot 3/4 voor alle filets.

Bak de vis in een hete pan met olie tot deze gaar is.

Verwarm de wraps als op de verpakking staat. En maak de wraps mooi op met alle ingrediënten.

Geniet ervan.

One Reply to “Blackend vis taco’s”

Geef een reactie

Loading