Een Indische vegetarisch gerecht. Kan gewoon als maaltijd, maar ook als onderdeel van een Indische rijsttafel. Of gewoon als bijgerecht naast vlees of vis. De eieren zijn optioneel. Als bijgerecht zou ik ze weglaten, maar als je het als hoofdgerecht eet zijn de eieren er wel lekker bij.
Overigens kan je ook andere groenten gebruiken. Net wat je nog hebt liggen.
Gerecht voor 6 personen.
Ingrediënten:
5 sjalotten
3 rode pepers
3 tenen knoflook
5 kemirinoten
1 tsp trassi
1 1\2 tsp laos
1 liter groentebouillon
200 gr sperziebonen
1/3 groene kool
1 blikje bamboescheuten
3 salam blaadjes
2 stengels sereh
2 tsp suiker
½ blok santen
6 eieren
Zonnebloemolie om in te bakken
Bereiden:
Pel de sjalotten en de knoflook, snij de pepers in stukken, hak de kemirinoten doormidden. Doe dit alles, samen met de trassi en de laos in een hakmolen en hak dit fijn. Dit is je boemboe.
Verwarm een pan op het vuur. Doe er een scheut olie in en bak de boemboe gaar
Voeg de bouillon en de groente, de (gekneusde) sereh, de salam en de suiker toe en laat dit warm worden.
Laat dit even een poosje inkoken op zacht vuur totdat de groente gaar zijn.
Kook ondertussen de eieren, laat ze schrikken en en pel ze. Zet even apart.
Als de groente klaar is voeg je de santen toe (vuur uit, anders kan het gaan schiften) en laat je deze smelten. Als de saus nu te dik wordt, voeg je nog wat heet water toe.
Doe de eieren in de pan erbij en laat deze ook nog even opnieuw warm worden.
Serveer met rijst en kroepoek.
Eet smakelijk.