Gerecht voor 4 personen.
Ingrediƫnten:
200 gr. chorizo
1 ui
3 kleuren paprika
3 teentjes knoflook
250 gr. Penne pasta
180 ml kippenbouillon
400 gr tomaten stukjes uit blik
1 tbs tomatenpasta (met kop)
120 ml slagroom
100 gr verse baby spinazie (gewassen)
150 gr mozzarella
Olijfolie
Zout en peper
75 gr geraspte Parmezaanse kaas
+/- 10 Cherrytomaatjes
Voor decoratie:
Beetje verse peterselie
Extra parmezaanse kaas
Bereiding:
Snij de chorizo in plakjes en halveer de plakjes. Snij de ui en de paprika in stukjes. Pers de knoflook.
Zet een (koeken)pan op middelhoog vuur. Voeg olie toe en laat deze warm worden.
Voeg de stukjes chorizo toe en laat deze 2 Ć” 3 minuten bakken tot ze lekker krokant zijn aan alle kanten. Haal ze daarna uit de pan en zet ze afgedekt weg.
Doe de ui in de pan en fruit deze rustig aan tot ze glazig zijn. Voeg dan de 3 kleuren paprika en de knoflook toe en roerbak even voor ongeveer 2 minuten. Voeg ook een klein beetje zout en peper toe.
Doe de Penne in de pan, samen met de bouillon, de tomaten stukjes en de tomatenpasta. Roer goed door zodat alles goed gemengd is. Zorg dat de pasta onder het vocht staat. Breng zachtjes aan de kook, plaats een deksel (of dek af met folie) en laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken.
Snij intussen de Cherrytomaatjes in halfjes.
Na 10 minuten haal je de deksel van de pan. Roer goed door. Voeg de slagroom, spinazie, mozzarella en de parmezaanse kaas toe. Roer nog een keer goed door.
Leg de chorizo nu bovenop (niet nog een keer roeren) zodat ze nog weer even warm worden. Deksel weer op de pan en laat dit even een paar minuten op zacht vuur staan.
Als de pasta goed gaar is (al dente uiteraard) en de kaas gesmolten is, is het klaar.
Haal de deksel van de pan. Draai er wat zwarte peper over. Verdeel de cherrytomaatjes, de peterselie en de parmezaanse kaas erover en serveer direct.
Eet smakelijk.
lekkah