Dit is een heel ander gerecht dan normaal hier gegeten wordt, maar ook heerlijk en spicey. Geen idee tot welke keuken ik dit recept zou moeten toewijzen.
Gerecht voor 5 personen.
Ik serveer het met tagliatelle, maar elke soort pasta en ook rijst kan erbij. Hier eten ze ook graag een foccacia erbij (zie bijgerechten), om de saus lekker mee op te dippen.
Ingrediƫnten:
6 kippendijfilets
1 klein bakje spekblokjes
1/2 rode peper (hou het ook bij een halve, anders wordt het echt heel pittig)
250 gr champignons
250 ml slagroom
125 ml witte wijn
4 teentjes knoflook
Paar takjes verse peterselie
Grote ui
Roomboter
Zwarte peper (versgemalen)
Zeezout
1 tsp gedroogde oregano
1 tsp gerookte paprikapoeder
Beetje gedroogde chilivlokken
200 gr doperwten uit de diepvries
1 kippenbouillon blokje
1 tbsp bloem, met een grote kop.
Bereiding:
Snij de kippendijen in blokjes. Ik verwijder ook het vet en laat dit op zacht vuur smelten in de pan.
Doe alle kruiden in een kom en mix dit met de kippendijen.
Snij nu de ui in stukjes, de rode peper fijn en pers de knoflook. Zet dit opzij. Snij ook de champignons in kwarten of plakjes.
Bak nu de kippendijen in de pan met het vet. Of gebruik boter en olie als je dat makkelijker vindt. Haal de, nog niet helemaal gare, kip uit de pan en hou deze even apart.
Doe wat nieuwe boter in de pan en bak de uien glazig. Voeg de rode peper en de knoflook toe. Bak nog even door. Voeg de spekblokjes toe en bak deze gaar. Voeg de champignons toe en bak ook deze mee.
Voeg het bouillonblokje en de bloem toe en bak dit even goed aan. De bloem moet even garen.
Doe nu de wijn in de pan en laat de alcohol even verdampen. Doe dan gelijk de slagroom in de pan met een scheutje water. Voeg ook de eerder gebakken kip toe zodat deze verder kan garen in de saus.
Doe de deksel op de pan en zet het vuur zacht. Laat het nog even een minuut of 10-15 sudderen.
Kook ondertussen de pasta of rijst gaar.
Voeg nu de doperwten en de peterselie toe en laat dit ook even mee sudderen tot de doperwten warm zijn.
Is de saus erg dik dan kan je deze verdunnen met een scheutje extra water. Is de saus te dun dan laat je hem nog even zonder deksel op hoog vuur koken tot de saus wat is ingedikt.
Eet smakelijk.