Citroen/meringue fudge

Ingrediënten:

500 gr. witte chocolade

1 blik gecondenseerde melk

Meringues (deze kan je ook zelf maken)

Gele kleurstof

Citroen (rasp en sap)

Ingrediënten meringues:

3 eiwitten

100 gr poedersuiker

100 gr fijne suiker

10 druppels citroensap (ik gebruik hier een flesje voor)

Snufje zout

Bereiding meringues:

Maak de kom en de garde goed vetvrij (bijvoorbeeld door alles even schoon te vegen met citroensap).

Doe de eiwitten met een snufje zout in de mixer en zet de mixer op hoog. Zodra de eiwitten stijf zijn voeg je 1 á 2 tbs fijne kristalsuiker toe. Blijf kloppen. Voeg de rest van de suiker langzaam toe en blijf goed kloppen.

Zodra de eiwitten zo stijf zijn dat je echte pieken hebt, voeg je de citroendruppels toe. Even op lage stand doorkloppen.

Voeg de poedersuiker in 2 á 3 stappen toe. Kijk uit met kloppen want dit stuift. En laat de mixer nog zeker 5 minuten op de hoogste stand doorkloppen zodat alle suiker goed is opgenomen. Test dit even tussen je vingers. Voel je nog suiker kan je rustig nog een paar minuten doorkloppen.

Spuit kleine toefjes op een bakplaat en bak dit op 100° C. een uur in de oven. Zet hierna de oven uit, maar laat de meringues in de oven staan en hou de oven dicht. Doe je dit niet, dan worden de meringues vanbinnen niet hard.

Bereiding fudge:

Doe de gecondenseerde melk in een schaal. Deze schaal moet je au bain-marie kunnen verwarmen en hij moet groot genoeg zijn voor de melk en de chocola.

Kleur de melk met een paar drupjes kleurstof. Roer goed door.

Rasp de citroen en pers hem uit. Zet opzij.

Voeg de chocolade toe aan de melk en laat dit au bain-marie smelten. Goed blijven roeren.

Als alles gesmolten en geroerd is voeg je de citroenrasp toe. Goed roeren weer.

Voeg in gedeelten het citroensap toe en proef. Soms gaat er een hele citroen in, soms iets minder.

Verpulver de meringues en schep deze ook door de fudge. Hou een beetje over om over de fudge te strooien.

Stort dit in een, met huishoudfolie bekleedde, vorm. Strooi nog wat meringue over de top en druk dit goed aan. Zodat het vast zit in de fudge.

Een paar uur in de koelkast laten opstijven en dan in stukken snijden. Hij kan nog wat vochtig aanvoelen, maar dit droogt vanzelf op na het snijden.

Eet smakelijk

Geef een reactie

Loading