Kip Alfredo lasagne

Dit is een gerecht voor 6 personen.

Ingrediënten:

450 gr kippendijfilet

Zout en peper

1 tsp knoflookpoeder

2 tsp Italiaanse kruiden

1 grote ui

2 teentjes knoflook

200 gr kastanjechampignons

250 gr champignons (andere paddenstoelen kan uiteraard ook)

250 ml slagroom

250 ml volle melk

200 gr crème fraïche

1 blokje kippenbouillon

125 gr Parmezaanse kaas

Lasagnebladen

Zakje geraspte kaas

evt. verse peterselie ter garnering

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C (hete lucht) of 220 °C (conventioneel)

Snij de kippendijen extra klein (je wilt geen grote stukken vlees in je lasagne) en kruid dit met peper, zout, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden.

Snij de uien en de paddenstoelen, pers de knoflook. Zet dit even opzij.

Laat een pan warm worden en smelt een klein klontje boter in de pan. Bak de kippendijen bruin op hoog vuur. Haal de kip uit de pan en zet dit even opzij.

Doe een klein beetje olie in de pan erbij en bak de uien glazig. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee. Voeg daarna de paddenstoelen toe en bak dit nog een minuut of 5 mee.

Doe nu de slagroom, melk, crème fraïche en het bouillonblokje erbij en breng dit aan de kook. Zet het vuur zachter en laat dit een minuut of 5 lichtjes inkoken. Voeg dan de stukjes kip weer toe.

Doe de Parmezaanse kaas in de pan en laat dit smelten. Proef even, je kan nu nog wat extra kruiden toevoegen als je dat wil, zet daarna het vuur uit.

Nu gaan we de lasagne bouwen. Verdeel eerst een laagje saus over de bodem. Bedek dit met wat geraspte kaas en daarna de lasagne bladen. Ga door tot alles op is, maar eindig met de saus. Hou een beetje strooikaas achter de hand.

Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en schuif hem in de voorverwarmde oven voor zo’n 25 minuten. Of tot de lasagnebladen zacht zijn.

Haal de lasagne uit de oven en verwijder het folie. Strooi nu het laatste beetje kaas over de lasagne en schuif de schaal terug in de oven. Zet de timer op 5 minuten zodat de kaas kan smelten.

Nu nog wat verse peterselie (fijngesneden) erover zodat er wat kleur komt in je gerecht.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading