Gebakken rijst salade

Heerlijk voor als je rijst over hebt.

Ingrediënten:

300 gr. gekookte rijst

1 tbsp sojasaus (liefst tamari)

1 tbsp crispy chili olie

1 mango

1/2 komkommer

1 cup Edamamme boontjes

3 stengels lente ui

handje cashewnoten (ongezouten)

paar takjes verse munt

Dressing:

1 tbsp sojasaus

1 tbsp rijstazijn

1 tsp crispy chili olie

1 tbsp honing

sap van een halve limoen

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 180°C (hetelucht).

Meng alle ingrediënten voor de dressing en mix dit goed. Zet apart.

Meng de rijst met de sojasaus en de crispy chili olie in een ovenschaal. Zet dit in de oven voor 30 minuten (halverwege even alles goed doorroeren).

Als je ongekookte Edamamme boontjes hebt kan je ze nu even blancheren.

Snij verder alle groente, het fruit en hak de munt.

Meng alles samen en serveer met de dressing erover heen gegoten of apart ernaast. Je kan de rijst nog warm eten of eerst volledig laten afkoelen.

Eventueel kan je ook nog wat koriander erover heen strooien.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading