Een echt herfst gerecht. Wat voelt er meer als herfstig als eten van pompoen, paddestoelen en hazelnoten? Hoort dus echt bij het natte, winderige weer van nu.
Gerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
400 gr pompoenblokjes
250 gr ricotta kaas
50 gr parmezaanse kaas
100 ml bouillon
1 tsp tijm
1/ tsp salie
2 tentjes knoflook
1 sjalot of klein uitje
400 gr paddestoelenmix
50 gr hazelnoten (gebrand)
500 gr tagliatelle pasta
peper en zout
extra tijm ter decoratie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht)
Verspreidt de pompoenblokjes over een, met bakpapier beklede, bakplaat. Bestrooi met peper, zout, olie en hussel goed door elkaar. Verspreidt de pompoen over de bakplaat zodat er maar 1 laag is.
Schuif in de oven en rooster dit voor ongeveer 35 minuten of tot zacht. Hussel af en toe door zodat de pompoen gelijkmatig bakt en niet zwart wordt.
Bak onder tussen het sjalotje glazig in een pan. Voeg de knoflook toe en bak even rustig mee.
Voeg nu de paddestoelen toe en bak deze ook rustig aan. Zet apart en hou warm.
Hak alvast de hazelnoten en zet deze ook even opzij.
Als de pompoen klaar is, doe je deze in een keukenblender en maal je deze met de risotto, parmezaanse kaas, tijm, salie, peper en een klein beetje bouillon fijn. Voeg meer bouillon toe als dat nodig is. Het moet een gladde saus worden, maar ook geen hele dunne saus.
Kook nu ook de pasta al dente.
Doe de saus in een pan en verwarm het geheel nog even op. Zodra de saus warm is en de pasta klaar is, kan je deze mengen.
Maak het bord op met de pompoenpasta, daarover heen de paddestoelen en als laatste strooi je de hazelnoten eroverheen en evt. nog wat extra tijm.
Eet smakelijk.