Ingrediënten:
225 gr rabarber, in stukjes van 5 cm gesneden
1 vanillestokje
40 gr suiker
4 eieren
60 gr bruine suiker
½ theelepel vanille-extract
225 ml verse slagroom
225 ml melk
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 145 ° C (hete lucht).
Leg de rabarber in een braadslee met het opengesneden vanillestokje, de merg en de suiker. Bak 20 minuten, tot de rabarber zacht is maar toch zijn vorm behoudt.
Verlaag de temperatuur tot 120 ° C.
Voor de custard
Splits 2 eieren. Je hebt alleen de eidooiers van deze 2 eieren nodig.
Breek 2 eieren in een kom en voeg de eierdooiers van de resterende 2 eieren toe. Klop dit met de bruine suiker en het vanille-extract tot het een lichte kleur heeft.
Verhit de slagroom en de melk in een pan zonder ze te koken en voeg dit geleidelijk toe aan het eimengsel. Zorg dat je goed blijft kloppen, anders krijg je gekookt ei.
Zeef de room, en verdeel het in 4 ovenvast schaaltjes.
Doe deze schaaltjes in een ovenvaste diepe schaal of braadslee. Vul deze voor 2/3 met kokend water en bak ze gedurende 25 minuten. Laat het afkoelen en serveer door de in blokjes gesneden rabarber bovenop te garneren.
Eet smakelijk.