Een lekker pittig soepje. En laten we eerlijk zijn soep is altijd goed. Als voorgerecht, als hoofdgerecht of gewoon als lunch. Op welk moment je hem eet bepaald eigenlijk hoe groot de portie is, dus ook hoeveel porties je uit deze soep haalt.
Ingrediƫnten:
3 kippendijfilets
zout en peper
3 grote tbs rode curry pasta
3 teentjes knoflook
1 grote ui
1 rode paprika
1 stuk gember
1,25 liter kippenbouillon
1 blik kokosmelk (400 ml)
dunne rijstnoedels
1 tbs vissaus
2 tbs bruine (basterd) suiker
lenteui
koriander
basilicum
evt. Limoensap, als de soep te pittig is naar je smaak
Bereiding:
Snij de groenten, hak de knoflook, rasp de gember en het snij vlees. Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verwarm een soeppan op middelhoog vuur en doe een beetje olie in de pan. Bak het vlees even snel mooi bruin. Het hoeft nog niet gaar te zijn. Haal het vlees uit de pan en zet dit even opzij.
Voeg evt. nog wat olie toe, indien nodig. Doe de uien, knoflook en de paprika in de pan en bak dit even rustig tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de rode curry pasta en de gember toe en bak dit even mee tot ze heerlijk gaan ruiken. Dit duurt niet lang.
Voeg nu de bouillon en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook. Doe de kip in de hete soep en breng opnieuw aan de kook. Laat dit een minuut of 10 inkoken op half hoog vuur.
Voeg nu de rijstnoedels, de vissaus en de bruine suiker toe en laat dit nog een minuut of 5, of tot de noedels klaar zijn zachtjes koken.
Haal de pan van het vuur en voeg de basilicum, koriander en de lenteui toe. Roer door. Evt. kan je ook limoensap toevoegen als je de soep te pittig vind.
Serveer met brood.
Eet smakelijk.