Een gerecht met Spaanse smaken, met een heerlijke tomatensaus en Aïoli. Alvast gemaakt om in de stemming te komen voor onze vakantie.
Gerecht voor 2 personen.
Ingrediënten:
400 gr. Vastkokende aardappelen
2 kippendijfilets
2 paprika
1 á 2 rode uien
3 grote tenen knoflook
1 tomaat
peper, zout en knoflookpoeder naar smaak
1 tbsp peterselie
2 tsp komijnpoeder
1 tsp gerookte paprika poeder
klein beetje cayennepeper
1 tbsp tomatenpuree
1 tsp suiker
75 ml water
1 cup mayonaise
olie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht).
Was de aardappelen goed schoon en snij ze in kleine blokjes. Gooi ze op een bakplaat die je hebt bekleedt met bakpapier. Strooi peper en knoflook poeder over de aardappelen. Giet er ongeveer een tbsp olie over en zorg dat alles goed gemengd is en de olie goed verdeeld. Strooi er nu een beetje grof zeezout over en zet de plaat boven in de oven. Dit gaat 45 minuten in de oven. Halverwege hussel je alles even door.
Snij de uien in grove ringen en de paprika in brede repen. Gooi ook deze op een bakplaat, bekleedt met bakpapier. Voeg ook een paar grote tenen knoflook, ongeschild, toe. Ook hier gaat de peper, knoflookpoeder, oli en zout over. En schuif ook deze plaat (onder) in de oven. Deze plaat staat ongeveer 30 minuten in de oven en ook hier moet je halverwege even door husselen.
Doe nu het water, de suiker, de tomatenpuree en de cayennepeper (ik gebruik een halve tsp, maar het ligt eraan of je van pittig houdt) en verwarm dit op het vuur.
Snij de tomaat in kleine blokjes en voeg deze toe bij de tomatenpuree. Laat dit zachtjes pruttelen op laag vuur, met een deksel op de pan. Hou dit wel in de gaten en roer af en toe even.
Snij de grove stukken vet van de kip en snij deze in repen. Doe de gerookte paprika- en komijnpoeder in een schaal met een tbsp olie. Meng door en voeg de kip toe. Goed mengen.
Zet de pan voor de kipfilet op het vuur en laat deze heet worden. Bak de kippendijen rustig aan en laat ze gaar worden. Zodra ze gaar zijn haal je ze van het vuur en laat je ze in aluminiumfolie even rusten.
Haal nu de knoflook uit de oven en druk ze leeg. De zachte binnenkant doe je in een bakje. Voeg hier een cup mayonaise en een tbsp gedroogde peterselie aan toe. Voeg wat zout en peper toe en goed mengen. De Aïoli is nu klaar.
Zet alles op tafel, als het klaar is, of schep het alvast op de borden. Klein beetje peterselie erover en klaar.
Eet smakelijk.