Het originele recept heet “marry me halloumi”. En ook al is het heerlijk, ik zou toch een iets uitgebreider recept willen als ik ten huwelijk wordt gevraagd. Dit recept staat in 20 minuten op tafel.
Gerecht voor 2 personen.
Ingrediƫnten:
200 gr Halloumi
1 ui
2 tenen knoflook
150 gr Cherry tomaatjes
120 ml kookroom
250 ml groente bouillon
1 tsp gerookte paprikapoeder
1 tsp tijm
1 tsp oregano
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
50 gr. baby spinazie
Bereiding:
Snij de Halloumi in stukken en bak ze in een klein beetje olie tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.
Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook. Bak deze glazig in de pan waar je zojuist de Halloumi in hebt gebakken. Indien nodig voeg je een klein beetje olie toe.
Snij de Cherry tomaatjes in 4-en en voeg deze toe zodra de ui glazig is. Bak deze een paar minuten mee totdat ze het vocht gaan loslaten.
Voeg de groentebouillon toe en breng het aan de kook. Laat dit even gaan zodat er wat water kan verdampen en de tomaatje lekker zacht worden.
Voeg nu de kookroom toe. Zet het vuur zachter als het opnieuw kookt. Voeg ook de paprikapoeder, tijm en oregano toe. Laat dit even sudderen en iets verder inkoken.
Rasp de Parmezaanse kaas en voeg dit toe. Laat het rustig even smelten.
Voeg nu de, eerder gebakken, Halloumi toe samen met de baby spinazie. Laat alles even goed warm worden. Zo kan de Halloumi ook even de saus in zich opnemen en de spinazie wat slinken.
Serveer met gebakken aardappeltjes. Uit de oven of uit de pan, dat maakt niet uit. En met bloemkool of broccoli.
Ook rijst met broccoli of bloemkool kan er prima bij.
Eet smakelijk.