Ingrediënten:
Koolsla:
1/2 cup mayonaise
1/2 tbs honing
1 tsp mosterd
1 tsp balsalmico azijn
1/4 tsp zout
Verse zwarte peper uit de pepermolen
350 gr. gesneden witte kool
150 gr. julienne gesneden wortel
3 stelen lente ui
Gerookte/knoflook/limoen saus:
1/2 cup mayonaise
1/8 tsp knoflookpoeder
1/4 gerookte paprika (hot)
1/8 tsp zout
1 tbs verse limoensap (ongeveer een halve limoen)
Blackening kruiden:
1 tbs gerookte paprika
1 tsp gedroogde tijm
1 tsp gedroogde oregano
1/2 tsp komijn
1/4 tsp knoflookpoeder
1/4 tsp Cayennepeper
1/4 tsp uienpoeder
1/4 tsp zout
Verse zwarte peper
Olijfolie
Overig:
Ongeveer 40 grote garnalen
10 middelgrote wraps
3 telen lente ui
evt. limoenpartjes om erbij te serveren
Bereiding:
Koolsla:
Mix alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Snij de lente-ui in kleine ringetjes, mix deze met de kool en de wortel. Roer de saus er goed doorheen. Zet in de koelkast tot je hem nodig hebt.
Gerookte/knoflook/limoen saus:
Mix alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Zet tot gebruik in de koelkast.
Blackening kruiden:
Stop alle kruiden in een af te sluiten potje. Deksel erop en goed schudden.
Dep de garnalen goed droog en doe ze in een kom. Strooi de kruiden erover en hussel goed door. Even laten staan.
Bak de garnalen in een gloeiendhete pan met een beetje olijfolie snel klaar. Garnalen moet je heel kort bakken, haal ze daarna uit de warme pan zodat ze niet te doorbakken raken.
Samenstellen taco’s:
Begin met de koolsla op de wrap te doen. 4 garnalen erop per wrap (meer als je grote wraps gebruikt, zoals ik op de foto). Een beetje van de saus en strooi er daarna nog wat gesneden lente-uitjes overheen.
evt. kun je nu de limoenpartjes er nog over uitknijpen.
Eet smakelijk.