Aziatische rijst salade

Dit gerecht is een maaltijdsalade voor 3 personen.

Ingrediƫnten:

200 gr. Pandan rijst

100 gr diepvriesdoperwten

4 lente-uitjes

1 gele paprika

1 winterpeen

1\3 komkommer

2 kleine rode uien

3 tenen knoflook

1\2 tbs ketjap manis

1 tbs honing

1 tbs sweet chilisaus

2tbs sushi rijstazijn

1 tbs mirin

1 tsp sesamolie

1 tsp sambal oelek (als je niet van pittig houdt, neem dan een mildere sambal)

Peper en zout

Bereiding:

Kook de rijst gaar en laat deze geheel afkoelen

Roer de ketjap, honing, sweet chili, rijstazijn, mirin, sesamolie en de sambal door elkaar en zet even opzij.

Snij de paprika, komkommer, lente-ui en rasp de winterpeen. Snipper de ui en snij de knoflook fijn.

Doe een scheut olie in de pan en verwarm hier gelijk de rode ui en de knoflook mee warm. Laat een paar minuten verwarmen, blijf roeren zodat de knoflook niet verbrandt. Voeg de doperwten toe en de saus. Verwarm dit ook nog even een paar minuten mee.

Voeg het doperwten/uien mengsel toe aan de rijst. Voeg ook de andere groente toe en meng alles goed door elkaar.

Proef even en voeg eventueel zout en peper toe.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading