Marokkaanse sinaasappelcake

Een heerlijke luchtige cake die simpel is om te maken.

Lekker fris ook.

Dit recept is voor 32 stukjes en wordt gebakken in een braadslee (38×26 cm).

Ingrediënten:

3 eieren

185 Gr fijne suiker

8 Gr vanillesuiker (1 zakje)

1/4 tsp zout

145 ml zonnebloemolie

125 ml yoghurt

1 sinaasappel (rasp en sap)

1 tsp oranjebloesem extract (optioneel)

16 Gr bakpoeder

190 Gr bloem

Lemoncurd om de cake te bestrijken

Poedersuiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 145°C (heteluchtoven)

Bekleed de braadslee met bakpapier.

Doe de eieren, suiker, vanillesuiker en het zout in een mengkom en klop dit zeer luchtig. Het moet echt lichtgeel van kleur worden.

Zet de mixer in een lage stand.

Meng de zonnebloemolie en de yoghurt in een andere kom en voeg dit al kloppend aan het eimengsel toe.

Voeg de sinaasappelsap en -rasp toe en evt. het oranjebloesem extract.

Meng de bloem en bakpoeder erdoor.

Schenk het beslag in de braadslee, level het uit, en schuif dit in de oven.

Bak dit voor ongeveer 25 min.

Haal de braadslee uit de oven en laat dit in zijn geheel 5 min. afkoelen. Haal dan de cake uit de braadslee en laat hem op een rooster geheel afkoelen.

Smeer de lemoncurd mooi uit over de cake en bestrooi hem licht met poedersuiker.

Snij hem in 32 stukjes.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading