Simpel gerecht wat eigenlijk bij allerlei Indonesische recepten kan worden gegeten. Of als onderdeel van een Indische rijsttafel uiteraard.
Ingrediƫnten:
500 gr. sperziebonen (afgehaald)
1 ui
1 teen knoflook
2 tsp ketjap manis
1 tsp gemberpoeder
2 tsp sambal (meer of minder, afhankelijk van hoe pittig je het wil maken)
1 tsp korianderpoeder
200 ml kippenbouillon (ik maak hem van water met een blokje)
200 ml kokosmelk
Bereiding:
Was de sperziebonen (bij boontjes uit de diepvries is dit niet nodig).
Maak in de keukenmachine een pasta van de ui, knoflook, ketjap, sambal en de kruiden.
Verhit een pan met olie en bak de pasta even goed aan. Voeg de sperziebonen toe en wok deze ook even mee.
Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.
Laat dit in ongeveer 8-10 minuten inkoken op hoog vuur.
Voeg evt. zout toe, maar zelf vind ik dat niet nodig.
Eet smakelijk!