Een heerlijk variant op de andijviestamppot. Net iets pittiger.
Ik maak deze vaak van de overgebleven sla van de vis taco’s.
Gerecht voor 3 personen.
Ingrediënten:
Ongeveer 750 gr aardappelen (kruimig)
3 kleuren sla (die met kluit)
2 tenen knoflook geperst
1 pak spekblokjes
Klontje boter
125 ml crème fraîche
Parmezaanse kaas
Peterselie
Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook gaar ze zoals gewend in zout water. Ze zijn gaar als je er makkelijk met een mes in kan prikken.
Ondertussen:
Snij de sla in grove stukken (net zo grof als je zelf lekker vind)
Bak de spekblokjes krokant en bruin.
Pers de knoflook uit
Giet de aardappelen af als ze klaar zijn. Stamp ze samen met de crème fraîche, boter, knoflook en een klein beetje parmezaanse kaas.
Breng op smaak met peper en evt. zout (bedenk wel dat de spekblokjes ook zout toevoegen)
Schep de sla, de spekblokjes en de peterselie door de aardappelen.
Serveer gesnipperde parmezaanse kaas erbij voor als garnering op het bord.
Eet smakelijk.