Chocolate Chip Cookies

Altijd goed, chocolade koekjes en een kop thee.

Dit recept is goed voor zo’n 30 grote koeken.

Ingrediënten:

225 gr. boter, kamertemperatuur

250 gr. lichte basterdsuiker

2 eieren

1/2 tsp vanille extract

400 gr bloem

1/2 tsp zout

2 1/2 tsp bak soda

225 gr chocolade (extra puur grof gehakt)

Note: Als je het hebt gebruik dan de bak vaste chocola. Neem van deze wat extra om op het deeg te leggen dan zie je na het bakken de chocola extra mooi zitten op het koekje.

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 150°C.

Mix de boter en de suiker tot een bleke romige massa samen in een kom. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix tot het ei kort door. Schraap ook goed de kanten tussendoor los. Klop het vanille extract er op een lage stand doorheen.

Voeg bloem, zout en Bak soda toe en blijf mixen tot alles goed gemengd is. Spatel de chocolade er met de hand door heen totdat de chocola goed vermengt zit.

Schep hoopjes deeg op een met bakpapier beklede plaat. Hou wel genoeg ruimte tussen de hoopjes in want ze lopen aardig uit en je wil niet dat het een grote koek wordt.

Note: Als je de bak vaste chocolade hebt steek dan in ieder hoopje deeg nog een paar extra stukjes chocola.

Bak de koekjes voor 10 min in de oven tot ze plat zijn en beginnen te kleuren langs de randen. Laat ze kort op de plaat afkoelen en leg ze daarna op een rooster tot ze volledig zijn afgekoeld. Ik hou ervan als ze zacht en chewy zijn, maar als je harde brosse koekjes wil laat je ze wat langer in de oven.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading