Spaghetti funghi

Vegetarisch gerecht, en als kleine portie ook prima te doen als lunch.

Gerecht voor3- 4 personen.

Ingrediƫnten:

200 gr. paddenstoelenmix

250 gr champignons

3 tenen knoflook

Glas witte wijn

1 blokje bospaddenstoelenbouillon

2 sjalotten

Gedroogde of verse bieslook

250 ml kookroom

Snufje verse peper

Gedroogde tomaten

Parmezaanse kaas

400 gr spaghetti

Bereiding:

Snij de sjalotjes klein, maak de paddenstoelen schoon en snij deze ook. Haal de tomaatjes uit de pot en laat deze uitlekken. Vang de olie op, hierin bakken we alles.

Zet een pan met water en zout op voor de pasta.

Laat een hapjespan op het vuur heet worden. Doe een beetje van de tomaten olie in de pan zodra deze heet is gaan de sjalotjes erin. Zet het vuur iets lager. Zodra de uitjes glazig gaan zien doen we de paddenstoelen en de gedroogde tomaatjes in de pan. Even een paar minuten bruin laten worden. Wel af en toe omscheppen.

Pers de knoflooktenen uit boven de pan en bak dit even mee.

 Kook nu de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Blus de paddenstoelen af met de wijn, voeg het bouillonblokje en een glas water toe en laat dit tot ongeveer de helft inkoken.

Voeg nu de kookroom en de Parmezaanse kaas toe. Breng dit weer even aan de kook en laat het daarna even door sudderen op laag vuur.

Voeg naar eigen inzicht bieslook en peper toe.

Inmiddels is de pasta al dente en kan je deze af gieten. Meng deze daarna voorzichtig door de paddenstoelensaus.

Serveer evt. met wat verse peterselie, geraspte parmezaanse kaas. Geef er een salade bij.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading