Dit is een gerecht voor 3 á 4 personen.
Het is een lekker makkelijk en snel recept. Snijden kan je van tevoren en dan schuif je het 20 minuutjes in de oven. Klaar is het eten!
Ingrediënten:
Kruidenmix:
2 tsp oregano
2 tsp gerookte paprika
1 tsp chilipoeder (dit maakt het lekker pittig, minder kan uiteraard ook)
1 tsp korianderpoeder
1 tsp komijnpoeder
1 tsp knoflookpoeder
Verdere ingrediënten:
500 gr Halloumi
3 gemengde paprika’s
1 grote ui
Olijfolie
6 tot 8 wraps
1 avocado
Beetje Griekse yoghurt
Indien nodig (te pittig) limoen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C (hete lucht).
Gooi alles van de kruidenmix bij elkaar en roer dit goed door. Zet even opzij.
Snij de paprika in dunne reepjes, de ui in ringen. Meng dit in een kom door elkaar. Doe er olie bij, weer mengen. Voeg 2/3 van de kruiden erdoor en weer mengen. Gooi dit op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
Snij de Haloumi in plakjes en evt. weer door de helft. Meng ook deze in de kom met wat olie. De rest van de kruiden erover mengen en nog wat meer olie erover. Deze kom zet je nu even apart.
Nu schuif je de plaat in de oven. Na 10 minuten hussel je de groente even door en na nog eens 10 minuten is alles klaar.
Als de fajitas voor de eerste 10 minuten in de oven staan, snij je de avocado in stukjes. Eventueel de limoen in partjes en schep je wat Griekse yoghurt in een bakje.
Na de eerste 10 minuten zet een de grillpan op het vuur en laat je deze heel heet worden. De Haloumi bak je in deze pan op iets minder hoog vuur. Let op dit gaat best heel snel en als je de kaas te lang bakt wordt hij hard. Zacht is hij lekkerder
Hierna is het een kwestie van de wraps vullen zoals je zelf wil.
Eet smakelijk.