Gele curry soep

Een combinatie van soep en een milde curry. Heerlijk nu het buiten echt herfstweer aan het worden is. Je kan het eten als lunch of als een maaltijdsoep met naanbrood.

Gerecht voor 4 Ć  5 personen.

Ingrediƫnten:

3 kippendijfilet

1 grote witte ui

2 tenen knoflook

stuk gember

1 zak (400 gr) Thaise wokgroenten

1 tbsp Kerriepoeder

1/2 tbsp Kerrie marsala poeder

1 tsp sambal

1 tsp kurkuma

2 blokjes kippenbouillon

1 liter water

200 ml kokosmelk

2 tbsp vissaus

Mihoen

zonnebloemolie

Bereiding:

Pel de ui en snij deze grof in stukken. Pel de knoflookteentjes en de gember. Hak dit samen fijn in een keukenmachine.

Snij de kippendijen in kleine stukjes en zet opzij.

Verhit een soeppan op het vuur. Zodra deze heet is doe je er een scheut zonnebloemolie in de pan. Bak het ui, knoflook en gember mengsel hierin even aan.

Voeg de wokgroenten toe en bak deze even aan. Dit hoeft niet lang te zijn want de groente gaart ook nog in de soep en een beetje “bite” is wel lekker.

Voeg de Kerrie, Kerrie marsala, kurkuma en sambal toe en bak dit ook even mee. Verbrokkel de bouillonblokjes en bak deze ook even heel snel mee.

Voeg nu het water, de kokosmelk en de vissaus toe en breng dit aan de kook.

Als de soep kookt voeg je de in stukjes gesneden kip toe en laat dit samen even goed garen. Ik zet het nu in de ecostoof, maar je kan het ook zachtjes op laag vuur laten sudderen.

Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel deze goed af onder de koude kraan zodat het kookproces stopt. Snij de mihoen klein, zodat het makkelijker te eten is met de lepel.

Je kan de mihoen in de kommen doen en de soep erbij scheppen, maar je kan ook de mihoen in de pan erbij doen en samen in de kom scheppen.

Serveer met (naan)brood.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Loading